SAFEGUARD

SAFEGUARD

Safeguard brannslokkesystem for beskyttelse mot brann i storkjøkken er et høykvalitets system. For en sikker beskyttelse av brannfarlige områder er dette slokkesystemet spesielt produsert med 30 års erfaring, pre-utviklet, designet for nettopp å dekke dette behov, et nøye forberedt prosjekt og i henhold til standarder.

Safeguard er et meget effektivt og fleksibelt slokkesystem som dekker alle mulige brannfeller i et storkjøkken. Det er lagt stor vekt på at systemet spesielt tar for seg de steder hvor brann kan utvikle seg fort, så som i frityrkoker og i ventilasjonskanalen.

Tilpasset alle størrelser av kjøkken

Safeguard leveres i 5 forskjellige størrelser og kan dekke alt fra en frityrkoker opp til de største kjøkken. Beholderene har slokkevæskeinnhold fra 6 lt. opp til 25 lt. samt at det kan være en fordel å kombinere anlegg – alt etter kjøkkenets størrelse og form.

Ved større kjøkken kan det med fordel skilles i 2 uavhengige systemer. Fordelen ved å skille i 2 systemer er at da kan den enen delen av kjøkkenet fremdelses være i drift, selvom det har vært brann i den andre delen! Da oppnås det 0 nedetid og driften kan gå som tidligere, dog med redusert produskjon!

 

Forsikringsselskapenes krav skjerpes

Kommersielle kjøkken med frityranlegg eller koke‐ og stekeinnretninger hvor det benyttes olje eller fett skal ha automatisk slokkeanlegg.

Slokkeanlegget skal kunne løse ut både automatisk og manuelt. Strøm og gasstilførsel skal frakobles automatisk ved aktivisering av anlegget.

Les mer: Sikkerhetsforskrift frityr, koke- og stekeinnretninger FG-1100-1 (PDF)

Montering og vedlikehold

Et safeguard slokkesystem prosjekteres etter kjøkkenets beskaffenhet og etter hvilke faremomenter som er tilstede. Det viser seg at brann ofte oppstår i frityrgryten og at den forplanter seg opp i ventilasjonskanalen. Derfor er dette de viktigste stedene å sikre. 

Det utføres 2 forskjellige rutiner ved vedlikehold; 1: eier/bruker, som foretar jevnlige tilsyn og 2: årlig vedlikehold som utføres av autorisert personell og hvor det utstedes en vedlikeholdsrapport som oppbevares i stedets branndokumentasjon.

Slokkevæske

Safeguard benytter Guardex, en effektiv slokkevæske produsert i Tyskland. Den er nettopp tillvirket for denne type branner og slokkeanlegg

 

Sertifisering

Safeguard ® slokkesystem har til hensikt å beskytte miljøer som består av utstyr for frityrgryter storkjøkken (ventilasjonskanal, ventilasjonshette, fettfiltre, frityrkoker, stekeplate, komfyr, radial gassgrill, elektrisk grill, lavastein grill eller syntetisk steingrill, kullgrill, mesquite tre grill, stående grill, hengegrill, wok etc.) hvor en brann kan slokkes av skumvæske av typen Guardex.

Det forprosjekterte slokkesystemet Safeguard ® for beskyttelse av frityrgryter og storkjøkken er utformet innenfor de begrensende parametrene i:

  • UL 300 (Standard for fire testing of fire extinguishing systems for protection of commercial cooking equipment)
  • NFPA 17A (Standard for wt chemical extinguishing systems)
  • NFPA 96 ((Standard for ventilation control and fire protection of commercial cooking operations).

Safeguard er et slokkesystem med de beste prestasjonsdata!

 

KONTAKT OSS


Telefon : +47  22 30 51 50
Telefaks: +47  22 30 51 51

E-post: post@ernst-nilsen.no

BESØK OSS


Brobekkveien 101
0582  OSLO

Avd Sandefjord
Østerøyveien 12
3236 Sandefjord

ÅPNINGSTIDER


Mandag - fredag : 08:00 - 16:00*

Lørdag/Søndag  : Stengt

*Vennligst ring oss på forhånd, kontorene er ikke alltid bemannet.